Roundtrip?!

Niets is zo veranderlijk als planningen, zeker als je op reis bent. Door een communicatiefout tussen de rally organisatie in London en "Go Help"  in UlaanBaator heeft "Go Help" toen wij Mongolie binnenkwamen de Disco onterecht ingevoerd. Omdat deze ouder dan 10 jaar is (en daarom ook eigenlijk niet ingevoerd mocht worden volgens de regels van de rally) zijn deze invoerrechten 3000 US$. Na heel erg veel gebel en geregel bleek dat Go Help dit geld op geen enkele manier terug zou kunnen krijgen. Dit kregen wij gisterochtend te horen.

Na lang nadenken en een goed nachtje slapen hebben we besloten om dan alsnog ook de Disco achter te laten, hij was nu toch al ingevoerd. Door de verkoop van de auto kan er dan in iedergeval nog iets worden terugverdiend van de hoge invoerkosten. En de Disco lijkt heel erg gewild dus mischien dat hij nogwel voor 5000 US$ verkocht kan worden.

Om toch nog een beetje een round-trip te kunnen maken gaan we komende week een rondje Mongolie doen en vliegen we volgendeweek vrijdag (9 okt) terug naar London. De vrouw van Go Help wilde ons ook een beetje tegemoed komen en zei zorgt ervoor dat al onze spullen (die we anders in de auto mee zouden nemen) naar London worden gestuurd.

In plaats van gister zijn we vanmorgen bij het opvanghuis van Safe the Children geweest en zijn we geintroduceerd aan een groepje met kinderen die een soort sociale training kregen. (verhogen van zelfvertrouwen enzo) Dit huis springt met dit type opvang in een gat tussen de bestaande opvang en de normale schoolsystemen. Door bemiddeling tussen de kinderen hun familie en de normale scholing probeert dit opvanghuis zoveel mogelijk kinderen weer in het normale systeem onder te brengen. Ook vertelde ze dat ze vorigjaar 25 kinderen weer met hun familie hadden samengebracht. Erg leuk om even te kijken waarvoor we eigenlijk deze reis helemaal gemaakt hebben.

We zijn nu nog een terugvlucht van London naar Amsterdam aan het zoeken en dan komen we toch ineens onverwacht snel weer in Nederland. Maar eerst nog een weekje genieten van het mooie Mongolie en langzaamaan afscheid nemen van de Disco die ons toch zonder enkele problemen al 10000 mile overal heen heeft gebracht

Syndicate content